Metallsvenskan 2014

Kära vänner! Tusen tack till alla er som kom och besökte oss på årets Metallsvenskan! Första gången på Brickebackens IP! Vi är överlag väldigt nöjda med årets festival även om det finns massor av detaljer vi kan göra bättre. Området tycker vi är helt perfekt för oss. Vi tar dock med oss att bussarna behöver gå oftare och längre och vi behöver ännu fler pissoarer och bajamajor.

Vi hoppas att ni har haft en fin helg med oss och vi HOPPAS verkligen att ni vill komma till oss nästa år igen

Ett par ändringar i spelschemat samt fotbollsnytt!

Ett par ändringar i spelschemat samt fotbollsnytt!

P.g.a. diverse omständigheter byter Gehennah speltid med In Solitude! Gehennah uppträder: fredagen den 23:e maj kl 18.30 & In Solitude uppträder på lördagen, den 24:e maj kl 14.00.

Gehennah ställer också upp i fotbollen då de ersätter Armageddon FF Capitals som i år fick för många skador på träningslägret inför Metallsvenskan och därför tvingas hoppa av årets upplaga av världens hårdaste fotbollsturnering. Decibel Rebels kom sågs och stupade kan vi skriva redan nu! Grattis alla fotbollshatare, ert nya favoritlag är härmed presenterat!

Nemis presenterar 5 band till Metallsvenskan!

Studiefrämjandet Nemis, New Music In Sweden har nominerat ett antal band som sedan valts ut av en jury bestående av b.l.a. Jonas Björler (At The Gates, The Haunted) och Johan Hegg (Amon Amarth). Vi hälsar dessa 5 selekterade band välkomna till Metallsvenskan och ser mycket fram emot att se dem på Nemis scen under lördagen, den 24:e maj.

TRAKDOR
2008 startades TRAKDOR och gjorde sig snabbt ett namn lokalt hemma i Sundsvall. Detta trots att de fyra inte riktigt hittat sitt uttrycks sätt. Nu har dock TRAKDOR hittat sitt sound och är nu ett band att ta på största allvar! Den självbetitlade debuten är hård rock när det luktar allra bäst. Den artonde december 2013 släpptes plattan, via alla etablerade streamingtjänster och downloadsidor.
https://www.facebook.com/trakdor

INFERIOR
Inferior har ett mål – att ta en plats bland de riktigt stora banden inom metalvärlden. Inferior levererar stenhård thrash metal kryddat med inslag av döds. Alltsammans tight och välspelat. De är nu ivriga att ta för sig och visa hur de tycker att metal ska låta. Bandet startade 2006 och har sedan dess släppt en uppsjö av demos fram till den första fullängdaren “Unsoiled” som kom ut i april 2013. Bandet jobbar just nu med nytt materialet till nästa skiva och i oktober reser de över Atlanten för att turnera i Mexico och USA. Det blir en intensiv turnéplan med spelningar från Mexico City till Los Angeles.
www.inferior-official.com

IMBER
Imber från Stockholm har sedan starten 2009 byggt upp ett rykte om sig att vara ett fruktat liveband via spelningar och turnéer i Sverige och Europa. Första släppet 2012 innebar EPn ”The Breaking Point” som följdes av enbart hyllande recensioner, med beskrivningar som: ”Tunga riff, avgrundsvrål och svängiga melodier. Bandet Imbers debut-EP The Breaking Point får det gamla metalhjärtat att dunka snabbt och lockar till mersmak.” Missa inte detta Stockholmsbaserade band när de bjuder med oss på en åktur väl värt namnet.
www.imberofficial.com

THE DEAD AND LIVING
Armageddon, apokalyps, tromboner och basuner. Dekadensorkestern The Dead And Living skrider fram bland omkullvälta gravstenar, spindelväv och dammiga trägolv. Debutalbumet DECADANCE (Lightning Rec) uppmärksammades som ett av 2010 års bästa album bland skribenternas årslistor i Close Up. Uppföljaren THE LAST MEN STANDING (Lightning Rec) likaså i Sweden Rock Magazine 2013. Efter omtalade spelningar på bl.a Arvikafestivalen, Peace & Love och Sweden Rock står Örebro och Metallsvenskan nu på tur. Punken är död – och den har aldrig låtit bättre!
www.thedeadandliving.com

ASTROPHOBOS
Kompromisslös och klassiskt skandinavisk black/death metal är vad Astrophobos levererar. Debutplattan släpptes 2010 och i januari 2014 släpptes uppföljaren ”Remnants Of Forgotten Horrors” på Triumvirate Records. Bandet bildades i Stockholm 2009 och kan jämföras med band som Naglfar, Dawn och Dissection.
www.astrophobos.com

Fotnot: Nemis är  Studiefrämjandets livescen för dig som kommit lite längre i musikkarriären. Kanske har du och din grupp släppt en egen skiva och fått några fina recensioner eller gjort flera framgångsrika gig i dina hemtrakter? Då kan det vara dags att visa upp sig i lite proffsigare sammanhang. Nemis hemsida.

Köp biljetter till Metallsvenskan!

Köp biljetter till Metallsvenskan!

Knappt en månad kvar till årets festival! Kommer bli galet bra!

Köp er biljetter online HÄR eller över disk på Najz Prajz Örebro eller Örebrokompaniet!

Lagpresentation fotboll!

Lagpresentation fotboll!

Då är det snart åter dags för världens hårdaste fotbollsturnering, alltså den 6:e upplagan av Metallsvenskan. Lördagen den 24:e maj kl 11.00 startar kampen om den åtrovärda titeln! Årets deltagare äro:

Lag 1:
Hårdföra Armageddon FF Capitals ställer som alltid upp med bandmedlemmar från Stockholms dödselit & har för andra året i rad spetsat truppen med irländaren & bollbegåvningen Alan Averill  (Primordial)

Lag 2:
Sinthia Doll har kvalat in till turneringen via en riddartornering mot syntare

Lag 3:
The Kristet Utseende siktar på guld (Norrlands)

Lag 4:
Thundermother
Vi välkomnar turneringens första damlag till Metallsvenskan

Lag 5:
Arselanal FC (Skitarg)
Fjolårets superjumbo återkommer med en ny taktik som luktar korv & skit. Varning!

Lag 6:
Örebro United
Solklara favoriter som vanligt. Nästan lika bra som Manchester United

Lag 7:
Peking Metalheads med medlemmar från b.l.a. Marduk & Scar Symmetry har dessutom värvat den finländska, hårdskjutande f.d. landslagsmannen & hårdrockaren Antti Sumiala.

Lag 8:
Freedom Call/Wolf

Tyska hårdrockare + svenska hårdrockare känns som en lovande combo. Återstår dock att se hur de lyckas tillsammans på fotbollsplanen utan en enda gemensam träning inför turneringen. Killarna från Wolf har aldrig tidigare utövat någon som helst form av sport medan tyskar alltid är överjävligt bra på sin fussball!

 

Nifelheim och Heroes klara för Metallsvenskan!

Nifelheim och Heroes klara för Metallsvenskan!

Nifelheim och Heroes klara för Metallsvenskan! 

Nifelheim är ett svenskt black metal-band bildat 1990 i Dals Långed.

Kärnan i bandet är de två tvillingbröderna Erik och Per Gustavsson, här under pseudonymerna Tyrant och Hellbutcher.

Musikaliskt sett är bandet Nifelheim inspirerat av tidig black metal, alltså perioden innan de norska banden började dominera scenen. Bröderna har bland annat nämnt de gamla svenska banden Treblinka och Bathory samt sydamerikansk och östeuropeisk 80-tals black metal, exempelvis ungerska Tormentor, som stora inspirationskällor. Länge levde bandet upp till de norska idealen genom att inte turnera, men efter scendebuten 2001 så har bandet genomfört regelbundna spelningar på olika ställen.

Hemsida Nifelheim http://www.nifelheim-official.com/

Band nummer två heter Heroes! De kommer garanterat stå för 30 explosiva minuter på scen under lördagen! Ett band som bara måste upplevas på plats helt enkelt. Ni som gillar pampig hårdrock med starka refränger! Missa för allt i världen inte Heroes! Ni kommer i så fall ångra er djupt…

Sedan tidigare är Saxon, HelloweenKreator, Millencolin, Pentagram, Freedom Call, Bombus, Amaranthe, In Solitude, Narnia, Horisont, Gehennah, Smash Into Pieces, Thundermother, The Kristet Utseende, Skitarg och Black Trip klara för att spela på Metallsvenskan 2014!

Speldagar för alla banden finns på hemsidan under varje bandflik.

2-dagarsbiljett kostar 595kr + avgift och 1-dagsbiljett kostar 450kr + avgift. Köp biljetter online HÄR eller över disk på Örebrokompaniet eller Najz Prajz Örebro!

Millencolin klara för Metallsvenskan 2014!

Millencolin klara för Metallsvenskan 2014!

Metallsvenskan presenterar stolt Millencolin till årets festival. Millencolin är kanske enligt vissa inte ett självklart band att boka till Metallsvenskan men vi som arrangörer känner tvärtom – det är otroligt skoj och en ära att få ha de lokala hjältarna på scen under festivalen. Millencolin är en av de större svenska musikexporterna i modern tid. Med över 2,5 miljoner sålda skivor och oändliga turnéer världen över är de utmärkta ambassadörer för Örebro som stad och för musiklivet i regionen. Med sin melodiska punk/rock har de fått massor med fans i hela världen. Millencolin spelar på Stora Scen på Lördagen.

Sedan tidigare är Saxon, HelloweenKreator, Pentagram, Freedom Call, Bombus, Amaranthe, In Solitude, Narnia, Horisont, Gehennah, Smash Into Pieces, Thundermother, The Kristet Utseende, Skitarg och Black Trip klara för att spela på Metallsvenskan 2014!

Speldagar för alla banden finns på hemsidan under varje bandflik.

2-dagarsbiljett kostar 595kr + avgift och 1-dagsbiljett kostar 450kr + avgift. Köp biljetter online HÄR eller över disk på Örebrokompaniet eller Najz Prajz Örebro!

Helloween, Smash Into Pieces & Thundermother klara för årets Metallsvenskan!

Helloween, Smash Into Pieces & Thundermother klara för årets Metallsvenskan!


Vi är fantastiskt glada över att kunna presentera Helloween som lördagens headline på Metallsvenskan 2014! Detta blir bandets enda spelning i Sverige under 2014! Vi har också gjort klart med Örebros egna stoltheter Smash Into Pieces som gör sommarens enda spelning i Örebro på Metallsvenskan. Klara är också Thundermother som kommer att spela både fotboll och live!

Sedan tidigare är Saxon, Kreator, Pentagram, Freedom Call, Bombus, Amaranthe, In Solitude, Narnia, Horisont, Gehennah, The Kristet Utseende, Skitarg och Black Trip klara för att spela på Metallsvenskan 2014!

Helloween - Helloween kommer till Metallsvenskan och Örebro för att bränna av ett fantastiskt set med nya och gamla hits. Många, läs vi äldre, minns med glädje Keeper Of The Seven Keys Part 1 & 2. Andra, läs ni yngre, gillar de senare plattorna som t.ex. senaste albumet Straight Out Of Hell. Vilka ni än är eller vilken generation ni än tillhör kan ni alla vara säkra på att få se en riktigt bra konsert med Helloween!

Smash Into Pieces - Vi är väldigt glada att kunna få presentera Örebros egna Smash Into Pieces . Bandet kommer att på fredagen kicka igång hela festivalen med dunder och brak!

Thundermother - Thundermother startade sommaren 2010 i Växjö när gitarristen och skåningen Filippa Nässil ville spela Rock’N'Roll efter ha slutat sitt band. Med drömmar och visioner och ”Shoot to kill” nynnandes i huvudet startade hon Thundermother. Hårdrockstjejer från hela världen, nu enade för att göra en enda sak; att lira tillsammans och åka ut på vägarna.

Speldagar för alla banden finns på hemsidan under varje bandflik.

2-dagarsbiljett kostar 595kr + avgift och 1-dagsbiljett kostar 450kr + avgift. Köp biljetter online HÄR eller över disk på Örebrokompaniet eller Najz Prajz Örebro!

Saxon, Amaranthe och Narnia klara för Metallsvenskan 2014!

Saxon, Amaranthe och Narnia klara för Metallsvenskan 2014!

Vi är fantastiskt glada över att kunna presentera Saxon som fredagens headline på Metallsvenskan 2014! Detta blir bandets enda spelning i Sverige i  sommar! Vi har också gjort klart med Amaranthe som gjorde en kanonspelning i Örebro i december samt Narnia som gör en efterlängtad comeback!

Vi håller fortfarande på att boka Lördagens headline så det kommer garanterat mer kära vänner!

Sedan tidigare är Kreator, Pentagram, Freedom Call, Bombus, In Solitude, Horisont, Gehennah, The Kristet Utseende, Skitarg och Black Trip klara för att spela på Metallsvenskan 2014!

Saxon – behöver ingen närmare presentation. Bandet med Biff Byford i spetsen är ett av de allra mest inflytelserika och framgångsrika heavy metal-banden genom tiderna med över 15 miljoner sålda skivor! Det är en stor ära att ha Saxon på plats på Metallsvenskan i Örebro! Exklusiv spelning – enda spelningen i Sverige i sommar!

Amaranthe – vi välkomnar Amaranthe till årets upplaga av Metallsvenskan. Bandet gjorde ett riktigt bra klubbgig i Örebro i december och gjorde även ett sjukt bra gig på Metallsvenskan 2012!

Narnia – ett av de ledande banden i världen inom melodisk neoklassisk metal, är nu tillbaka starkare än någonsin. Första spelningen på bandets återföreningsturné!

Speldagar för alla banden kommer upp på hemsidan inom kort!

2-dagarsbiljett kostar 595kr + avgift och 1-dagsbiljett kostar 450kr + avgift. Köp biljetter online HÄR eller över disk på Örebrokompaniet eller Najz Prajz Örebro!

Sista chansen till billigare biljetter!

Sista chansen till billigare biljetter!

Nu är det snart sista chansen för er som vill ta tillfället i akt och spara 100kr på er biljett till Metallsvenskan!

Året ut kostar 2-dagarsbiljetterna endast 495:- (ord. pris 595:-)! Även om vi är Sveriges överlägset billigaste, med denna storlek av band, festival så kan det ändå vara värt att spara 100kr.

Flera band kommer att tillkomma och vi ser fram emot Metallsvenskan 2014 med stor spänning!

Köp era biljetter online HÄR eller över disk på Örebrokompaniet eller Najz Prajz Örebro!